Spirulina - Tratamente și terapii naturiste

Conținutul cel mai ridicat în minerale și oligoelemente. Conținutul în proteine al Spirulinei este între 62% și 68%. Hidrocarbonații din Spirulină se aseamănă cu amidonul, un polizaharid asemănător cu glicogenul. Spirulina accelerează înmulțirea celulelor din măduva osoasă și crește imunitatea organismului.


Spirulina este foarte bogată în proteine: în 100 gr de Spirulină se gasesc 60-70 gr de celule, adică de trei ori mai mult decât în aceeaşi cantitate de carne de porc, de două ori mai mult decât în carnea de vită şi cu 50% mai mult decât în soia.

Imagine spirulină

Organismul uman prelucrează foarte uşor celulele de Spirulină, cantitatea absorbită atingând 65-80%, în timp ce, de exemplu, proteinele din boabele de soia ajung în organism în proporţie de numai 40%. În plus, Spirulina conţine şi 18 tipuri de aminoacizi, dintre care 8 esenţiali, adică indispensabili organismului.

Conţinutul în minerale şi oligoelemente al algelor este printre cele mai ridicate din lumea vie de pe Pământ. Spirulina conţine fier, calciu, sodiu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, zinc, fosfor, seleniu şi, într-o cantitate foarte mare, iod. Algele, printre care şi algele verzi-albastrui, conţin în cantităţi mari numeroase vitamine: toate vitaminele complexului B, vitamina C şi E. De asemenea, Spirulina constituie o sursă naturală de vitamina A. Alte componente conţinute în Spirulină sunt: acizi nucleici (ARN şi ADN), acizi graşi nesaturaţi (acid linoleic), colinesteroza, algina, polioze, manitol, clorofila, fenol, enzime şi multe alte substanţe biologic-active. Algele conţin mari cantităţi de iod şi potasiu şi de aceea sunt recomandate persoanelor care utilizează preparate diuretice. Datorită conţinutului crescut în iod, Spirulina contribuie şi la funcţionarea optimă a proceselor metabolice. Anumite cazuri de hipofuncţie tiroidiană pot fi tratate cu ajutorul consumului de alge.

În formă organică complexă, algele conţin şi fier, de aceea reprezintă o sursă naturală de suplimentare a fierului în organism. Se ştie că, la copii, carenţa de fier poate provoca frecvent modificări care influenţează şi capacitatea psihică, în urma studiilor efectuate pe sportivi, s-a descoperit că majoritatea acestora prezintă carenţe de fier, algele reprezentând un excelent supliment alimentar în acest sens.

Există mai multe specii de Spirulină. Unele alge marine au un conţinut ridicat de polioză, datorită căruia se diminuează efectele nocive ale radiaţiilor asupra celulelor. De asemenea, alegele accelerează înmulţirea celulelor din măduva osoasă şi cresc imunitatea organismului.

Imagine spirulină

Spirulina are un conţinut ridicat de acid linoleic. Această substanţă ajută la formarea prostaglandinelor. Prostaglandinele reglează tensiunea arterială, favorizează înmulţirea celulelor, previn şi ameliorează diferitele procese inflamatorii, afecţiunile cardiovasculare şi diabetul zaharat. Enzimele şi substanţele active din Spirulină accelerează vindecarea traumatismelor şi metabolismul pielii, şi previn apariţia fisurilor epidermice. Clorofila este un regenerant excelent, cu efect dezinfectant şi antibacterian.

Hidraţii de carbon din Spirulină

Sursa cea mai importantă de energie a organismului sunt hidraţii de carbon. Prin arderea a un gram de hidrat de carbon se obţin 4.1 cal. Hidrocarbonaţii ( hidraţii de carbon) se clasifică în funcţie de numărul de zaharide în mono-, di- sau polizaharide.

Hidrocarbonaţii din Spirulină se aseamănă cu amidonul, un polizaharid asemănător cu glicogenul. Spirulina conţine în compoziţia sa între 10-18 % hidrocarbonaţi. Consumul de hidrocarbonaţi simpli duce la creşterea rapidă a glicemiei, fapt care nu se întâmplă în cazul polizaharidelor din Spirulină. Consumul de oligo-zaharide măreşte pericolul de diabet consumând insulina. Metabolismul transformă surplusul de hidrocarbonaţi în grăsimi. Aceste grăsimi pot deveni foarte periculoase pentru organism prin producerea de hormoni activi sau pot produce diferite inflamaţii în organism. Reglarea nivelului de zahăr din organism se produce fie prin insulina din pancreas, fie prin eliberarea glicogenului din depozitele de grăsimi.

Anumite activităţi zilnice cresc nevoile de energie din organism. Această nevoie se compensează greşit prin consumul de hidrocarbonaţi din alimentaţia cu paste sau dulciuri. Astfel de alimente la început cresc glicemia dar după intrarea în activitate a insulinei, glicemia scade sub valorile iniţiale. Soluţia ideală este ca alimentaţia noastră să conţină şi alge. Algele accelerează transportul glucidelor spre ficat şi muşchi, duc la creşterea eficacităţii metabolismului şi duc la regenerarea fizică şi psihică a organismului. Aceste alge au efecte foarte benefice în detoxifierea şi revitalizarea organismului, precum şi în normalizarea metabolismului.

Conţinutul de proteine la Spirulina

Compoziţia algelor în comparaţie cu plantele mai complicate este influenţată de mediul înconjurător. De exemplu faina de grâu conţine 12% proteine care însă diferă în funcţie de condiţiile de sol, cultivare şi depozitare. La Spirulina şi alte alge această diferenţă creşte până la 20-30 %. proteine în compoziţia lor. Proteinele sunt componente esenţiale ale alimentaţiei noastre. Cele două componente ale metabolismului, anabolismul şi catabolismul, sunt în echilibru.

Munca fizică, sportul, perioadele de refacere sau creştere necesită mai multe proteine, catabolismul fiind mai intens. Organismul poate sintetiza din grăsimi hidrocarbonate şi invers dar proteinele se pot asigura numai prin alimentaţie. După apă, care reprezintă 60% din corpul uman, proteinele reprezentând 20% joacă rolul al doilea în construcţia organismului. Proteinele joacă rol important în construcţia organismului şi în funcţionalitatea lui. Fără proteine nu se poate închipui coordonarea funcţiilor diferitelor organe. Ar fi ca şi o orchestră fără dirijor.

Imagine spirulină

Activitatea musculară nu se poate închipui fără proteine, în sistemul imunitar joacă rolul principal. Toate enzimele sistemului digestiv sunt constituite din proteine ca şi toate enzimele care dirijează metabolismul. Proteinele reglează şi presiunea osmotică menţinând echilibrul dintre ţesuturi şi lichidul interstiţial. Lipsa proteinelor ar putea duce la apariţia de edeme.

În lumea animală proteinele conţin 20 de aminoacizi 9 esenţiali, pe care organismul nu îi poate sintetiza. Proteinele furnizează 4,1Kcal la gram. Conţinutul în proteine al Spirulinei este între 62% şi 68%. Această cantitate depăşeşte conţinutul în proteine al oricărui aliment. Conţinutul în aminoacizi la Spirulină este aproape ideal privind cisteina, metionina şi lisina. Necesarul zilnic de 0,7-1g la adulţi pe kg/corp şi zi adică aprox.2 linguriţe pe zi. Această cantitate se poate depăşi cu max. 20 gr.

Pentru menţinerea sănătăţii noastre este important să includem un meniu variat.

Produse Gano Excel

Gano Excel Europa

Există o cafea sanatoasă?

(D)efectele cofeinei

Cafeaua terapeutica din Ganoderma respecta indemnul rostit de secole de catre Hipocrate, parintele medicinei:
"Alimentele sa va fie medicamente si medicamentele alimente."

O cafea obisnuita are doza de cofeina foarte mare.Gano Excel nu a inlocuit obiceiul numarul unu al oamenilor din intreaga lume, de a bea cafea, ci l-a mentinut pentru a raspandi calitatile terapeutice ale Ganodermei.

In cafeaua sanatoasa Gano, continutul de cofeina este de cel putin zece ori mai mic, cantitate benefica si cu efect pozitiv asupra intregului organism.

Pastreaza-ti obiceiul de a-ti savura cafeaua, dar intr-un mod sanatos, cu produsele Gano Excel.Diagrama cofeinei

Cafea instant
60- 100mg pe cană

Cafea măcinată
80-350 mg pe cană

Cafea Gano
2- 8 mg pe cană

Ceai
8-90 mg pe cană

Coca-Cola
35 mg pe 250 ml pahar

Cacao - Ciocolată fierbinte
10-70 mg pe cană

Ciocolată tare
20-60 mg per 200g

Med. cu cafeină
20-100 mg pe doză

Sisteme și boli tratate cu Ganoderma Lucidum:

Efectele pozitive ale Ganodermei Lucidum - Reishi au fost confirmate de studii medico științifice, în cazul următoarelor boli:
Boala Alzheimer, distrofie musculară, arteroscleroza, anemie, hipo și hipertensiune, atac cerebral, constipație, diabet, piatră la rinichi, cancere, tumori, ulcer, disfuncții ale glandelor, disfuncții autoimune, alergii, gripă, astm, acnee etc.

Certificate

Licenţe şi certificate